fbpx
2008 óta foglalkozom WordPress rendszerek megtervezésével és kialakításával. Ezen idő alatt számtalan sikeres oldal felépítésében vettem részt. Ezt a tapasztalatot szeretném átadni neked. A siker kulcsa a tudás!

Minden weboldalon fontos, így a landing oldal esetében is, hogy gyorsan töltődjön be az adott oldal. Több cache bővítmény is létezik, ami megoldja képeink optimalizálását, de nem találtunk még olyan jó megoldást mint a tinypng.com vagy pedig a websiteplanet.com megoldása. Eddig minden esetben tinypng.com ingyenes szolgáltatását használtuk, de most az interneten böngészve szembejött valami új.

 

 

 

Mit használtunk eddig?

Több éve használjuk a tinypng.com ingyenes szolgáltatását, ha még nem ismerted, akkor itt az alkalom, hogy megismerkedj vele. Nyisd meg böngészőben a tinypng.com oldalt, itt pedig egyszerűen húzd bele drag and drop-al a képet, aminek a méretéből szeretnél leszedni. Mutatom, hogy hova kell behúzni a képet, ha nem lenne egyértelmű. 🙂

 

Ha feltöltötted a képet, akkor mutatja az oldal, hogy mekkora volt a mérete és mekkora lett optimalizálás után és hány százalékkal lett kevesebb. Most a pixabay.com oldalon választottam egy képet, (letölthető innen), mutatom az eredményt, mennyit tudott spórolni.

 

Jól látható, hogy a kép mérete 190,2 KB volt, optimalizáció után pedig 116,8 KB, így 39% helyet tudott spórolni. De nézzünk meg egy másik oldalt, ami nemrég jött szemben netezés közben. Ez pedig a websiteplanet.com szintén ingyenes szolgáltatása. Az eredeti képet töltöttem fel, ez az online oldal már 66%-al csökkentette a kép méretét (190,2 KB-ról 63 KB-ra).

 

Nézzük meg magát a képet is, hogy néz ki. Az első kép lesz a tinypng megoldása, második kép pedig optimalizáció után a websiteplanetes.

 

Azért az jól kivehető, hogy a tinypng (első kép), mintha tisztább lenne, nem annyira pixeles, viszont méretét tekintve nagyobb, mint a második kép.

Hogy melyik szolgáltatást ajánljuk? Igazából ha sok képet használsz egy oldalon, mondjuk egy nagyobb galéria esetében, akkor érdemes kicsit rosszabb felbontást használni, ezzel spórolva a tárhellyel és a betöltési idővel. Ha csak pár képet kell optimalizálni és fontos a minőség, akkor a tinypng-t ajánljuk.

 

Most elérhető

50% kedvezménnyel

yoast seo

tovább a fizetéshez

December 12-ig