fbpx
Szeretem a különleges, egyedi megvalósításokat. Azon dolgozom, hogy elhozzuk számodra a legmenőbb, legújabb WordPress trükköket, amitől az ügyfeleid majd elájulnak!

Itt az idő, hogy felgyorsuljon a landing page oldalad, ha azt akarod, hogy az ügyfelek örömmel vásároljanak tőled! Ebben a cikkben megnézzük, hogy miért fontos a landing page sebessége, és hogyan tudsz rajta javítani. Mások ezekért a tippekért tízezreket kérnek. Mi most ingyen odaadjuk neked! Hiteles információk hiteles forrásból!

Az Unbounce Marketing  azt állítja, hogy mindenkinek van min dolgoznia

Érdemes átgondolni, hogy miből áll egy landing page oldal? Az oldal sebességét számos tényező mellett döntően az oldalon elhelyezett képek mérete befolyásolhatja.

Gondolj bele, hogy az oldal megnyitása hány mb letöltését jelenti az adott böngészőnek / eszköznek? Ha a te oldaladon van 5 kép, akkor -»

landing page képek mérete és optimalizációja

És a legszebb az egészben, hogy a 38%-os méretcsökkentés igazából kevésnek számít, hiszen lejjebb is bemutatom azokat a technikákat, amiknek köszönhetően nem ritkán 60-70%-ot leszel képes csökkenteni.

82,2%-a a landing page oldalaknak tartalmaz legalább 1 képet, amit lehetne jobban optimalizálni- állítja az Unbounce Marketing csapata, miután megvizsgáltak 18 639 oldalt.

Konverziónövelés optimalizált képekkel

Rendkívül érdekes és értékes megfigyelést tettek a kutatás során. Ugyanis a vizsgált landing page oldalak esetében azok az oldalak, ahol 1 MB-nél nagyobb képek voltak, 1,6%-kal alacsonyabb konverziót értek el, mint azok az oldalak, ahol minden kép optimalizált volt ( 1MB alatt).

landing page optimalizált képek

Hogyan optimalizáld a képeidet?

Ebben a cikkben szeretnénk néhány hasznos és okos tippet adni számodra a képek optimalizálásával kapcsolatban. Kövesd az alábbi lépéseket:

  1. Állítsd be a tényleg felbontást, amire szükséged van. Például ne legyen 1920 x1080-as a kép felbontása, ha az oldalra behelyezve neked elég lenne egy 600×400-as felbontás is.
  2. Az elkészült képet méret-optimalizáld a https://tinypng.com ingyenes oldalon. Azonnali méretcsökkenést tudsz így elérni.
  3. Engedélyezd a Cache plugint, ami teszi a dolgát

5 tipp a landing page gyorsítására

#1 Használj szöveget képek helyett

Az imént hosszasan taglaltuk, hogy a képeket miért érdemes optimalizálni. De a legjobban azt a képet lehet optimalizálni, amit nem helyezünk el az oldalon. Gyakran szembesülünk azzal a landing page lassító hibával, hogy túl sok képet zsúfolnak az oldalra.

Sajnos ezeket a képeket nem lehet minőségromlás nélkül a végtelenségig optimalizálni. Éppen ezért nagyon okos megoldás, ha a szöveget nem akarjuk képekkel helyettesíteni.

#2 A gyors tárhely gyors betöltési időt jelent(het)

Unalomig ismételt közhely, hogy minden landing page egy jó tárhelyszolgáltatónál kezdődik. Gondolj bele abba, hogy az egyik tárhelyszolgáltató évente 5 000 forintba kerül, míg a másik 30 000 forintba. Az utóbbi viszont SSD tárhelyet biztosít számunkra.

Ha elfogadjuk a fenti statisztikát, akkor a lassabb tárhely akár 1,6%-os konverziócsökkenét/meg nem szerzett konverziót jelenthet számunkra. Évente 25 000 forintot spórolunk magunknak, miközben lemondunk 1,6%-os konverzióról.

Ha például az éves árbevételünk 10M forint, ami az online-ból származik és ezt 11,4%-os konverzió mellett érjük el, akkor 1% konverzió számunkra 877 192 forintot jelent. Magyarul 1 403 509 forintról mondunk le, mert évi 25 000 forintot akarunk spórolni.

#3 Használj Cache plugint

Ha WordPress-t használsz, akkor a cache a honlap optimalizálás egyik kötelező eleme, amely azonnal fel fogja gyorsítani az oldalad betöltési sebességét a visszatérő látogatók számára azáltal, hogy készít „egy legfrissebb másolatot” a böngészőben, amit sokkal gyorsabb előhívni a böngésző számára.

#4 Óvatosan a plugin-okkal

A WordPress egy rendkívül interaktív felület, ahol mindenki megtalálhatja a számára megfelelő plugint. Azonban óvatosan kell kezelnünk a pluginok telepítését, hiszen egy kevésbé megbízható, az adott számú WordPress-re rosszul optimalizált plugin képes lelassítani az oldalunkat.

Ökölszabályként javasoljuk, hogy kizárólag megbízható fejlesztőktől szerezzük be a plugint (akár fizetőset is) és egy landing page oldalra maximum 4-5 plugint telepítsünk fel. Többre nem lesz szükséged, ha jól készíted el az oldalt.

A kevés plugin hasznos, a sok plugin felesleges.

#5 Videót ne saját tárhelyről illessz be, hanem videómegosztóról

Nagyon jó ötlet videót készíteni az oldaladra! Nagyon sok látogatót a videó jobban leköt, mint a szöveg. Viszont gondolj bele, hogy 1-1 videó (amit ugyanúgy optimalizálni kéne) akár 100 MB fájlméretet is elérhet.

Az oldalnak ezt pedig „le kell hívnia” a tárhelyből. Ezért nem mindegy, hogy az erre szakosodott videómegosztók beágyazásait használjuk eszköznek és oda töltjük fel a videónkat, vagy pedig megpróbáljuk a saját tárhelyünkről beügyeskedni azt! Második esetben szinte garantált a lassú és laggoló betöltési idő.

Most elérhető

50% kedvezménnyel

yoast seo

tovább a fizetéshez

December 12-ig